Nederlandse lessen

 
 

De cursussen worden gedurende het hele jaar aangeboden, met uitzondering van de zomervakantie en de kerstperiode.
Er zijn lessen op woensdag,  donderdag en op zaterdag. De lessen worden gegeven door vrijwilligers. De cursisten betalen per cursus van drie maanden € 50 inschrijfgeld.

Regelmatig hebben we ook conversatielessen. Hier wordt actuele thema’s besproken.

Voor meer informatie: taalles@nuestracasarotterdam.nl

Het is onze intentie als Casa Abierta om een brug te vormen voor Spaanstalige personen die willen integreren in de Nederlandse samenleving. We zijn een brug tussen deze mensen en de verschillende instanties en organisaties in Rotterdam en omgeving, en helpen beide partijen om elkaar beter te begrijpen.

Casa Abierta wil aan Spaanssprekende mensen die om de één of andere reden gebrek aan kennis van de Nederlandse samenleving of taal hebben, de mogelijkheid bieden om in hun eigen taal de informatie te verkrijgen die hen helpt om de Nederlandse samenleving te begrijpen en hen helpt in te zien wat hun rechten en plichten zijn en om een oplossing te vinden voor hun problemen. Vooral voor nieuwkomers die nog geen enkele notie van de Nederlandse taal hebben is dat erg belangrijk. Maar ook voor hen die hier al langer zijn is het nog vaak moeilijk om hun weg te vinden in het woud van regelgevingen en voorzieningen met hun diverse eisen. Als mensen tijdens het inloopspreekuur aangeven dat ze graag de Nederlandse taal willen leren, wordt samen met hen gekeken welke instantie in hun geval het beste de Nederlandse taal lessen zou kunnen aanbieden.

De bedoeling is om een aanbod te zoeken dat is aangepast aan de persoonlijke situatie (achtergrond, opleiding) van een persoon. Voor mensen die (nog) niet in aanmerking komen voor officiële cursussen, bijvoorbeeld omdat ze er geen geld voor hebben of omdat hun taalniveau nog onvoldoende is, wordt vanuit Casa Abierta een informele basiscursus Nederlandse taal voor Spaansprekenden gegeven. Spaanstalig ervaren namelijk extra veel problemen in reguliere taalcursussen. Ze hebben grote moeite met het leren van een Germaanse taal als het Nederlands.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.