Welkom bij Nuestra Casa

Stichting Nuestra Casa Rotterdam is een multiculturele migrantenorganisatie voor Spaanstalig in Rotterdam en omgeving. Iedereen mag er zijn in eigenheid en voelt zich er thuis en welkom. Stichting Nuestra Casa Rotterdam richt zich op integratie en participatie van Spaanstalig in de Nederlandse samenleving. Nuestra Casa helpt mensen om op eigen benen te staan, zodat ze meer kansen hebben en een betere kwaliteit van leven. We werken hierbij intensief samen met anderen, zodat we onze cliënten goed kunnen bereiken, helpen en doorverwijzen. Stichting Nuestra Casa Rotterdam werkt voornamelijk met vrijwilligers.
Inloopspreekuur
 

Inloopspreekuur

Elke donderdagochtend is het inloopspreekuur. Mensen kunnen dan tussen 10 en 12 uur zonder afspraak binnenlopen voor advies. Indien mogelijk verwijzen de vrijwilligers van Casa Abierta hen door naar andere instanties voor hulp.
Juridisch spreekuur
 

Juridisch spreekuur

Vanuit het inloopspreekuur is het mogelijk om [a] een afspraak te maken met onze Spaanssprekende juriste, of [b] te worden doorverwezen naar andere officiële instellingen
Psychologisch spreekuur
 

Psychologisch spreekuur

Indien mensen daar behoefte aan hebben, kunnen ze een afspraak maken met een Spaanstalige psychologe.
Nederlandse lessen
 

Nederlandse lessen

Casa Abierta wil aan Spaanssprekende mensen die om de één of andere reden gebrek aan kennis van de Nederlandse samenleving of taal hebben, de mogelijkheid bieden om in hun eigen taal de informatie te verkrijgen die hen helpt om de Nederlandse samenleving te begrijpen.
Vrouwenondersteuning
 

Vrouwenondersteuning

In 1995 is deze groep ontstaan als positief en concreet antwoord op de behoefte van de vrouw. Wij werken er aan om een ruimte van respect, een luisterend oor, vertrouwen, nabijheid, vrijheid en betrokkenheid te bieden aan Spaanssprekende vrouwen en hun kinderen.
Nabijheid
 

Nabijheid

Het project Cercanía richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van Spaanstalige ouderen, zieken en gehandicapten in Rotterdam en omgeving en het wegnemen van isolement en eenzaamheid.
Apoyo a la Mujer
 

Apoyo a la Mujer

Werkgroep Vrouwenondersteuning is op zoek naar vrijwilligers. Het gaat om het begeleiden van vrouwen naar officiële instanties. Bemiddeling met verschillende instanties voor voorbereiding op de arbeidsmarkt en studie mogelijkheden. Stuur ons een bericht naar apoyo@nuestracasarotterdam.nl
Spaans leren
 

Spaans leren

Nuestra Casa geeft ook Spaanse lessen. De lessen worden gegevens door een docent Spaans. De lessen worden privé of in een groep gegeven. Ben je benieuwd hoe het werkt? Stuur ons een mail naar spaansleren@nuestracasarotterdam.nl

Word donateur en steun Stichting Nuestra Casa

Stichting Nuestra Casa is voor haar werk afhankelijk van bijdragen van fondsen, maar ook giften van particulieren zijn welkom om uitbreiding van ons werk mogelijk te maken! Ons rekeningnummer is NL34ABNA0512045488 (ABN AMRO). Wij hebben de ANBI-status, waardoor giften aftrekbaar zijn van de belasting. Steun ons.
IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:


Mogelijk gemaakt door Nirvana & WordPress.