Inloopspreekuur

Elke donderdagochtend (m.u.v. feestdagen en de kerstvakantie) is het inloopspreekuur. Mensen kunnen dan tussen 10 en 12 uur zonder afspraak binnenlopen voor advies. Cliënten in acute financiële problemen kunnen in voorkomende gevallen een beroep doen op ons noodfonds. Indien mogelijk verwijzen de vrijwilligers van Casa Abierta hen door naar andere instanties voor hulp.

Juridisch spreekuur

Vanuit het inloopspreekuur is het mogelijk om [a] een afspraak te maken met onze Spaanssprekende juriste, of [b] te worden doorverwezen naar bijvoorbeeld een advocaat of andere instellingen, zoals Straatadvocaten, Meijer Advocaten, Mara, ROS, Veurtjes, Advocatencollectief, enz.

Psychologische ondersteuning

Indien mensen daar behoefte aan hebben, kunnen ze een afspraak maken met een Spaanstalige psychologe. Zeker in situaties van psychische nood kan het voor mensen belangrijk zijn om hun gevoelens in hun moedertaal te kunnen uiten en hun verhaal te vertellen aan iemand die hun achtergrond enigszins begrijpt. Daarbij is het wel van groot belang dat de psychologe contact onderhoudt met instanties voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland, zodat ze cliënten indien mogelijk kan doorverwijzen.

Nederlandse les

De cursussen worden gedurende het hele jaar aangeboden, met uitzondering van de zomervakantie en de kerstperiode. Er zijn lessen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag (10.00 – 12.00 uur) en op zaterdagochtend (10.00 – 12.00 uur). De lessen worden gegeven door vrijwilligers. De cursisten betalen per cursus van drie maanden € 50 inschrijfgeld.

Regelmatig hebben we ook conversatielessen. Hier wordt actuele thema’s besproken.

Voor meer informatie: taalles@nuestracasarotterdam.nl

Reageren is niet mogelijk